Zapraszamy
Odkryj nasze menu
Przystawki
Wyszukane, niestandardowe, autorskie, na początek Twojej kulinarnej podróży
hummus z fasoli, piklowana cukinia, rzodkiewka, pesto z liści rzodkiewki
krupniok, mus z kiszonego jabłka, piklowana botwina
polędwica wołowa, olej lubczykowy, marynowane rydze, kiszona rzodkiewka, majonez jałowcowy, żółtko
matias holenderski, kwaśna śmietana, piklowana czerwona cebula, palony ziemniak
Zupy
Tradycja w nowoczesnej aksamitnej odsłonie
bulion wołowy, młoda kapusta, pieczony pomidor, biała kiełbasa
jajko, ziemniaki puree, chips z bekonu
chrzan, wolno pieczony boczek, kurki
Dania główne
Coś konkretnego i wysublimowanego
demiglas z porzeczką, młoda marchew, groszek, kluski z palonym sianem
schab w mleku, kruszonka ziołowa, kopytka szałwiowe, sałatka z ogórków z olejem miętowym
szarpany policzek wołowy, buchta, piklowana młoda kapusta, salsa z ogórka małosolnego
sos z fenkuła, fondant ziemniaczany, młody por
kuskus z kalafiora, orzechy, olej miętowy, marynowana kalarepa, sos z selera naciowego
grillowana sałata, aioli, piklowana cukinia, szarpana wieprzowina w panko
mieszane sałaty, zioła, aranchini z kaszy jaglanej, warzywa, jogurt miętowy
borowiki, emulsja maślana
gratin ziemniaczano selerowe, boczniak królewski, jarmuż,
sos z sera bursztyn, puree z batatów, karmelizowana cykoria
kluski, modra kapusta
udko z królika, sos musztardowy, panczkraut, krupniok
Desery
Słodkie zwieńczenie Twojej uczty
biszkopt waniliowy, biała czekolada, dzika róża, owoce
truskawka/yuzu, karmelizowana beza, ciemna czekolada
mus czekoladowy, ganache czekoladowy, chrupka czekoladowa
zapytaj kelnera o dostępny smak
Menu dla dzieci
Coś dla małych smakoszy
filet z kurczaka, domowe spaghetti
kawałki dorsza w panco, frytki, kiszona kapusta
domowe spaghetti z sosem pomidorowym
rosół z makaronem
zupa pomidorowa
Napoje
Wyśmienity akompaniament dla degustacji dań lub nieodzowne towarzystwo dla deserów
Whisky Sour, Mojito, Vesper Martini, Daiquiri, Negroni, Margarita, Cosmopolitan, Passoa Martini, Long Island iced tea, Pina colada, Sex On The Beach, Aperol Spritz – pytaj kelnera o wybór
wybór kaw od espresso, espresso macchiato, americano, kawa po turecku, cappuccino, latte, frappe i kawy mrożone Wybór herbat – pytaj kelnera o wybór herbat liściastych
Coca-cola, Coca-cola Zero, Fanta, Sprite, Kinley Tonic, soki Cappy różne smaki, Fuze tea
prosecco, szampany, wina białe, różowe, czerwone, deserowe Dostępne na kieliszki, karafki, butelki – pytaj kelnera o wybór
beczkowe, butelkowe, bezalkoholowe i regionalne kraftowe Grolsch, Kozel Cerny, Pilsner Urquell, Tyskie Klasyczne, Lech Premium, Książęce złote pszeniczne, Książęce czerwone, Książęce porter – pytaj kelnera o wybór
Przekąski do wina
Propozycja Szefa Kuchni
Migdały prażone w soli, oliwki, papryczki nadziewane
Spinata Romana, Salame Napoli, Prosciutto San Daniele, Prosciutto Crudo
Wybór zagrodowych serów krowich, owczych i kozich
Chleb na zakwasie własnego wypieku, masło, oliwa smakowa
Guacamole, pikantna salsa, z sera bursztyn