1.
Pierwszy Gość Specjalny – Maciej Regulski! 

Z dumą ogłaszamy, że jednym z Szefów będzie Maciej Regulski – zwycięzca 10. edycji MasterChefa! 

2.
Drugi Gość Specjalny – Szymon Bracik! 

Szymon to Szef Kuchni Śląskiej Prohibicji – jednej z najbardziej uznanych restauracji w Katowicach, mieszczącej się w klimatycznym Nikiszowcu. Urodzony w Tychach, tam zdobył gastronomiczne wykształcenie, a swoje umiejętności doskonalił w najlepszych restauracjach na Śląsku. Pasję do gotowania łączy z inspiracjami czerpanymi z podróży i lokalnych, sezonowych produktów. Od 6 lat z powodzeniem kieruje kuchnią Śląskiej Prohibicji, łącząc tradycję z nowoczesnym podejściem do gotowania. Dwukrotnie nominowany do nagrody Hermesa Kulinarnego Poradnika Restauratora oraz juror prestiżowego konkursu Bocuse d’Or – to nazwisko, które w świecie kulinariów znaczy bardzo wiele!
3.
Trzeci Gość Specjalny – Adrian Feliks! 

To Szef z ponad 20-letnim doświadczeniem, które zdobywał m.in. w Belgii, pracując pod okiem legendy gastronomii Carlo Diddena. W Polsce znany z udziału w Top Chef Polska, gdzie został wyróżniony stażem w Atelier Amaro – pierwszej polskiej restauracji nagrodzonej gwiazdką Michelin.
Zachwycił Ewę Wachowicz, która zaprosiła go do swojego programu „Ewa Gotuje”. Na co dzień kieruje kuchnią w Współwinni Katowice, gdzie łączy kulinarną kreatywność z pasją do regionalnych składników i nowoczesnych technik. Adrian to również ekspert w dziedzinie zdrowego żywienia, współpracujący z Vitaflo, firmą specjalizującą się w dietach dla osób z chorobami metabolicznymi.
Jako doradca kulinarny pomaga restauracjom w tworzeniu konceptów, kart menu i organizacji wyjątkowych kolacji degustacyjnych – takich jak ta!
Czwarty Gość Specjalny – Kinga Ziętal! 

Z dumą witamy w gronie mistrzów Kingę Ziętal – Szefową Cukierni Kaktusy Katowice! Finalistka konkursu Debic Pastry Cup, zdobywająca przez ostatnie 6 lat doświadczenie w prestiżowych miejscach, takich jak cukiernia Odette czy Arco by Paco Perez. Jej słodka pasja to czekolada – składnik, z którego potrafi wyczarować prawdziwe dzieła sztuki. Podczas kolacji Kinga zaprezentuje Wam wyjątkowy, autorski deser inspirowany wiosennymi smakami! 

🍳 Piąty Gość Specjalny – Krzysztof Peć! 

Szef kuchni z powołania i pasji, specjalizujący się w kuchni myśliwskiej i staropolskiej. Swoje talenty rozwijał i doskonalił w renomowanych restauracjach, wielokrotnie zdobywając nagrody w konkursach kulinarnych. Od 2012 roku juror prestiżowego konkursu „Śląskie Smaki”, aktywnie wspierający młode talenty gastronomiczne.